Fogyókúra blog - diéta módszerek, ötletek

A blogban fogyókúrás tippek mellett orvosi és egyéb ismertetőt is megtalálsz.Több olyan fogyókúrás módszer létezik, ami hatékony csak kevesen ismerik. Nézd meg a Diéta fórumot, hátha ott kapsz választ!

Oszd meg az IWIW-en és a Facebookon

Megosztás

Keresés a weben

Egyéni keresés

Friss topikok

  • Erzsébet Limpekné: Nekem ebből nem derül ki, hogy protein napon csak húst, vagy csak tojást, vagy csak tejterméket eh... (2015.10.13. 11:48) 90 napos diéta étrend
  • Micimacii: Kedves Facsa001, Én a 90 napos diétát próbáltam/próbálom, nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudo... (2012.05.21. 14:18) Paleo-diéta
  • Triest: Nem vagyok benne biztos, hogy 1 nap alatt 1 kiló zsír lepattan, amihez ugye 7-9000 kalóriát kellen... (2012.05.09. 17:07) Csokoládédiéta
  • Dolus: Ez egész jól hangzik, és van alapja is. Ki fogom próbálni, mert még szeretnék fogyni. Eddig a mozg... (2012.01.25. 20:40) 3 órás diéta
  • Zsuzsu0128: hmm... én azért azt a fél kiló sajtot soknak találom. rengeteg a kalória és a zsír a sajtokban, hi... (2011.06.08. 20:32) Monoton diéta
  • Julllia81: Én szerencsére olyan alkat vagyok, hogy nagyon igaz hogy könnyen szedek fel kilókat, de nagyon ham... (2011.05.27. 17:13) 21 napos fogyókúra
  • zxn: Körülbelül heti 1 kg fogyás az ideális, annál többet nem érdemes fogyni, mert legtöbbször nem lesz... (2011.04.04. 22:06) 21 napos fogyókúra
  • facsa001: @zxn: köszi, valamiért az admin felületen elcsúszott, de most visszaállítottam! (2011.04.04. 21:25) Kalória táblázat - Tápanyag táblázat
  • L. J. Wesley: barátnőm is cukorbetegen diétázott. Ezt a boltot találtam neki, tök jó biocuccaik vannak: biokedve... (2011.02.16. 22:10) Cukorbeteg diéta
  • huvegsos: Sziasztok, Most kezdtem a lugsító kura legegyszerübb változatát a szódabikarbóna kúrát. Itt beszá... (2010.12.13. 21:04) Lúgosító diéta 2

Oldal fordító

Online statisztika 03.01.

Lébőjt kúra és étrend

2010.05.24. 23:52 facsa001

1. Tehermentesítő nap


Előkészíti szervezetedet a böjtre.

Reggeli: egy darab gyümölcs (alma, kivi).

Ebéd: főzz ki egy csésze rizst kétcsészényi vízben, és a felét fogyaszd el párolt zöldségekkel (sárgarépa, édeskömény, paradicsom, póréhagyma).

Vacsora: edd meg a maradék fél adag rizst, két kis kockákra vágott gyümölccsel

2-6. Böjti napok


Reggeli: igyál meg egy-két csészényit kedvenc gyógynövényteádból, ízesítheted fél teáskanálnyi mézzel és néhány csepp citromlével.

Délelőttönként: vágj gerezdekre egy citromot, és időnként szopogass el egyet. Frissít, ugyanakkor elmulasztja a szájszagot.

Ebéd: válassz az alábbi két leves közül:

Zabdaraleves: két evőkanálnyi darált zabot forralj fel fél liter vízzel, és fél óráig hagyd főni. Ezután szűrd le, majd fogyaszd el (magát a zabot ne).

Zöldségleves: forralj fel 3/4 liter vizet, és adj hozzá egy csokor, apróra vágott leveszöldséget. Ízlés szerint köménnyel, szerecsendióval, babérlevéllel vagy gyömbérrel fűszerezd. Ha kívánod, tehetsz bele két evőkanál, durvára darált tönkölybúzát. Főzd a levest háromnegyed óráig, és egy órát hagyd fedő alatt állni. Szűrd le, és csak a főzetet fogyaszd - hidegen vagy melegen.
 

 

Vacsora: kedvenc zöldség- vagy gyümölcslevedből 1/8 liternyit keverj össze ugyanannyi vízzel, és melegen vagy hidegen kortyonként idd meg. A leveket lehetőleg készítsd saját magad, vagy cukrozatlant vásárolj!

7-8. nap Építő napok


Lassan elkezdhetsz újból rendesen táplálkozni. A szervezetnek viszont ismét hozzá kell szoknia az étkezéshez. Mivel az emésztőszervek eddig pihentek, a működésnek be kell indulnia.

7. nap


Reggeli: rágj el lassan egy almát.

Ebéd: készíts levest. Három hámozott krumplit reszelj bele 3/4 liter, forrásban lévő vízbe, és körülbelül tíz percig főzd. Ízesítsd köménnyel és szórd meg zöldfűszerekkel (például petrezselyem).

Vacsora: főzz zöldséglevest. 20 dkg zöldséget - ízlés szerint - és egy krumplit szelj apró darabokra. 3/4 liter vízben forrald föl, és negyedóráig főzd.


8. nap


Reggeli: egy darab gyümölcsöt lassan fogyassz el.

Ebéd: egyél húsz deka nyers salátát (fejes saláta, retek és paradicsom). Az öntethez egy evőkanál joghurtot, két evőkanál hidegen préselt olívaolajat, és ízlés szerinti mennyiségű almaecetet keverj. Zöldfűszerekkel ízesítheted.

Vacsora: két szelet szárított kenyeret kenj meg három evőkanálnyi zöldfűszeres túróval. Négy retket szeletelj rá.
 

Amiket érdemes megfogadni a lébőjt kúra alatt:

Igyál sokat!
A kúra alatt igyál meg mindennap 3-4 liter vizet (nátriumszegény ásványvizet) vagy gyógynövényteát. Fontos, hogy a vesén keresztül kiválasztódjanak a vízben oldódó adalékanyagok.
Dörzsöld a testedet!
Reggelente, zuhanyozás előtt dörzskesztyűvel, vagy kefével, körkörös mozdulatokkal masszírozd végig a testedet, lábadtól elindulva. Ily módon kitágítod a pórusokat, és felgyorsul a bőr méregtelenítése. Utána meleg vízzel zuhanyozz le.
Segítsd a májat!
A máj a test méregtelenítő központja. A böjt alatt segíthetsz neki: tekerj a forró ágymelegítő palackra vizes törülközőt, és helyezd a csomagot a has jobb oldalára, a bordaív alá. Tegyél rá frottírtörülközőt, és ebéd után pihenj így legalább félórát.
Menj levegőre!
Mindennap sétálj lendületesen húsz-harminc percet. A friss levegő és a mozgás elősegíti a salakanyagok kiválasztódását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazas.blog.hu/api/trackback/id/tr982029018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása