Fogyókúra blog - diéta módszerek, ötletek

A blogban fogyókúrás tippek mellett orvosi és egyéb ismertetőt is megtalálsz.Több olyan fogyókúrás módszer létezik, ami hatékony csak kevesen ismerik. Nézd meg a Diéta fórumot, hátha ott kapsz választ!

Oszd meg az IWIW-en és a Facebookon

Megosztás

Keresés a weben

Egyéni keresés

Friss topikok

  • Erzsébet Limpekné: Nekem ebből nem derül ki, hogy protein napon csak húst, vagy csak tojást, vagy csak tejterméket eh... (2015.10.13. 11:48) 90 napos diéta étrend
  • Micimacii: Kedves Facsa001, Én a 90 napos diétát próbáltam/próbálom, nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudo... (2012.05.21. 14:18) Paleo-diéta
  • Triest: Nem vagyok benne biztos, hogy 1 nap alatt 1 kiló zsír lepattan, amihez ugye 7-9000 kalóriát kellen... (2012.05.09. 17:07) Csokoládédiéta
  • Dolus: Ez egész jól hangzik, és van alapja is. Ki fogom próbálni, mert még szeretnék fogyni. Eddig a mozg... (2012.01.25. 20:40) 3 órás diéta
  • Zsuzsu0128: hmm... én azért azt a fél kiló sajtot soknak találom. rengeteg a kalória és a zsír a sajtokban, hi... (2011.06.08. 20:32) Monoton diéta
  • Julllia81: Én szerencsére olyan alkat vagyok, hogy nagyon igaz hogy könnyen szedek fel kilókat, de nagyon ham... (2011.05.27. 17:13) 21 napos fogyókúra
  • zxn: Körülbelül heti 1 kg fogyás az ideális, annál többet nem érdemes fogyni, mert legtöbbször nem lesz... (2011.04.04. 22:06) 21 napos fogyókúra
  • facsa001: @zxn: köszi, valamiért az admin felületen elcsúszott, de most visszaállítottam! (2011.04.04. 21:25) Kalória táblázat - Tápanyag táblázat
  • L. J. Wesley: barátnőm is cukorbetegen diétázott. Ezt a boltot találtam neki, tök jó biocuccaik vannak: biokedve... (2011.02.16. 22:10) Cukorbeteg diéta
  • huvegsos: Sziasztok, Most kezdtem a lugsító kura legegyszerübb változatát a szódabikarbóna kúrát. Itt beszá... (2010.12.13. 21:04) Lúgosító diéta 2

Oldal fordító

Online statisztika 03.01.

Fricker diéta és étrend

2010.05.25. 20:17 facsa001

Ne a megszorításokra és a tiltásokra koncentráljunk, ne kelljen számolni a kalóriákat vagy a tápanyagok értékét.

 

Fricker szerint, ha elhagyjuk az édességeket, akkor módszerével gyorsan csökken a hasnyálmirigy inzulintermelése, így a szervezet a zsírok lebontásával fogja kompenzálni a hiányzó kalóriákat. Egy átlagos napon a program szerint, ébredés után egy nagy pohár vízzel indítsunk, ami segít a szervezetből kiüríteni a méreganyagokat.

 

 

 

 

A program egyetlen tényezőre hívja fel a figyelmet: az első két hónapban drasztikusan csökkenteni kell a cukorfogyasztást, majd később is csak fokozatosan szabad beépíteni az étrendbe. Ezen kívül csak a testünk jelzéseire kell hallgatni, azaz együnk, amikor éhesek vagyunk, sőt akár egy-egy nagyobb lakoma is beleférhet a fogyókúrába. Ha nem vagyunk éhesek, akkor viszont ne együnk és ne nassoljunk, mert az megzavarná szervezetünk energiaforgalmát.

Italok:
Ásványvíz, feketekávé vagy tea cukor nélkül.

Reggeli:
Tej, sajt, gyümölcs és kenyér. Főtt sonka vagy reszelt sárgarépa citromlével.

Előételek:
2 db főtt tojás, sós vízben főtt spenót, 10 dkg sovány sajt.

Főételek:
Az ebéd lehet édes vagy sós típusú. Sós típusú: 1 szelet főtt marhahús korlátlan mennyiségű salátával. Párolt hal paradicsommal és sok-sok fejes salátával. Grillcsirke. Sonka zöldségkörettel, zsírmenetesen elkészítve. Tojás csirkemellel. Az édes típusban ne legyen hús, viszont legyen kétféle gyümölcs és tejtermék is.

 

Vacsorára fogyaszthat 10 dkg sovány húst vagy halat, és ilyenkor ehet tésztát, burgonyát, vagy rizst. A kenyér fogyasztása vacsorára nem ajánlott.

Desszertek:
Bármilyen bármennyi gyümölcs. 1 pohár natúr joghurt. Soha nem lehet édesség vagy sütemény!

Dr. Cohen francia dietetikus-orvos találmánya:

 

4 kiló 2 hét alatt!
A módszer:

 

Tanuljunk meg enni, tegyünk különbséget jó étel és rossz étel között.

A villámgyors módszernek két változata létezik, egy nagyon szigorú, amit csak pár napig ajánlunk követni, és a könnyebben betartható, amelyet érdemes hosszabb távon kipróbálni. Dr. Cohen ajánlása szerint a szigorú megvonás és lazább, megengedőbb napok váltakozzanak a kúra során. Így Önnek is könnyebb lesz, mert a tudat, hogy nem kell minden nap szenvedni, erőt ad a további megpróbáltatásokhoz.

 

Szigorú diétanap: 500 kalória

Mindössze 500 kalóriát vehetsz magadhoz, így legalább napi fél kilót fogsz fogyni.

Zöldségleves az alap, ez méregtelenít. Ízesebb lesz a leves, ha leveskockát (zöldség-, marhahús- vagy csirkeleves) is főzöl bele. Zöldfűszerekkel ízesíts, a sóval bánj óvatosan, mert vízvisszatartó hatású. Lassú tűzön készítsd a levest, hogy az ásványi anyagok kioldódjanak.

 

Lehet enni 3 joghurtot édesítőszerrel, friss vagy párolt zöldséget és gyümölcsöt (banán, szőlő, cseresznye, aszalt gyümölcs kivételével). A salátát és zöldségeket zöld fűszerekkel, könnyű mártásokkal fogyaszthatod. A cukor és a zsír tilos.

 

Italok: A levesen kívül igyon gyógyteát, limonádét cukor nélkül, szénsavmentes ásványvizet. Tea, kávé nem ajánlatos, mert fokozza az éhséget.
 

Örömteli diétás nap: 1500 kalória
 

A cél, hogy a diéta hosszan tartható legyen, ne szenvedjen hiánybetegségben és lelkileg a fogyózó. Ez a kalóriamennyiség 2-300 kalóriával kevesebb csak, mint egy átlagos nő napi szükséglete.

Keményítőtartalmú ételeket, húsokat, halat mártással, desszertet, ésszerű mennyiségben lehet csak fogyasztani. A napi étrend mindig két diétás és egy ínyenc fogásból áll, ízlés szerint választhatsz. Ez utóbbi sem tartalmaz 600 kalóriánál többet. Zöldséglevest persze ezen a napon is szabad enni.

Italok:
Kávét, teát, gyógyteát, ásványvizet és néha diétás szénsavas italt is ihat.

Reggeli:
kávé vagy tea édesítőszerrel, 3 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 gyümölcssaláta, 1 pohár friss gyümölcslé.

Előételek:
Parajsaláta, sütőtökleves, envídia saláta sonkával, céklasaláta, uborka-paradicsom saláta, sült gomba, póréhagyma, sajtos szuflé.

Főételek:
Szűzérmék nyárson cukkinivel, buggyantott tojás gombával, bordói pisztráng, borjúmáj póréhagymával, roston csirkemell paradicsommal, grillezett hal padlizsánnal.

Desszertek:
1 kivi-mangó saláta, 1 csésze őszibarackbefőtt, 1 narancs, 1 körte, 1 joghurt édesítőszerrel, 1 ananászsaláta.

A franciadiétákkal javul az egészségi állapotod, fokozza a teljesítőképességed, átalakítja étrendedet, és jelentősen csökkenti a súlyodat. Próbáld ki talán nálad is sikert arat!

Mindemellett ne felejtsd el, hogy hosszútávra szóló, tartós fogyást nem egy rövid ideig tartó fogyókúrával, korlátozásokkal érhetsz el, hanem egy kiegyensúlyozott, egészséges étrend és életmód kialakításával, amely egy egész életre szól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazas.blog.hu/api/trackback/id/tr92031145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása