Alapelvek:
- Szénsavas és hűtött italokat nem szabad fogyasztani, mert nem tesznek jót az emésztésnek.
- A diéta alatt minden nap igyunk meg 1,5-2 liter szénsavmentes ásványvizet, gyógyteát, zöld teát, vagy gyümölcsteát.
- Evés közben nem ajánlott inni, mert puffasztó hatású.
- Kerülni kell az erjesztett sajtok és a tej fogyasztását.
A diéta menete:
A minta étrendben megadott ételsor a francia diétának megfelelően van összeállítva. A diéta alatt figyeljünk arra, hogy minél kevesebb cukrot és zsírt fogyasszunk, és használjunk minél több fokhagymát, csillagánizst, kaprot, bazsalikomot, zsályát, borsmentát a főzéshez, mert ezek a fűszerek segítenek a puffadás elkerülésében.
Étrend
1. nap
Reggeli
1szelet teljes kiőrlésű pirítós, vékonyan megkenve fűszeres vajjal, uborka karikákkal díszítve.
Ebéd
Fóliában sült tengeri halfilé, fél adag rizs, 2 karika ananász.
Vacsora
15 dkg párolt csirkemell, 1 adag céklasaláta, 1 csésze édesköménytea.
2. nap
Reggeli
3 db zabkeksz, 1,5 dl frissen facsart narancslé.
Ebéd
Egy adag zöldséges rizottó, 1 adag csirkemell párolva, hozzá egy adag gyümölcs párolva
Vacsora
5 db sült kagyló, párolt hagyma és sárgarépa ágyon.
3. nap
Reggeli
1 szelet teljes kiőrlésű pirítós, avokadó krémmel megkenve, paradicsom karikákkal.
Ebéd
1 szelet sült marhahús, 2 közepes főtt burgonya, sült alma és párolt zöldbab körettel.
Vacsora
1 szelet roston sült tengeri halfilé, sütőben sült paradicsommal.
4. nap
Reggeli
1 szelet teljes kiőrlésű pirítós padlizsánkrémmel megkenve, pritamin paprika csíkokkal.
Ebéd
1 adag spenótfőzelék, sok fokhagymával, 1 főtt tojás.
Vacsora
Zöldsaláta, uborka, olívabogyóval, kevés olíva olajjal meglocsolva, 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós.
5. nap
Reggeli
4 db zabkeksz, 1,5 dl frissen facsart narancslé.
Ebéd
4-6 dkg paradicsomos tészta sok bazsalikommal és fokhagymával ízesítve.
Vacsora
1 pohár natúr joghurt aszalt sárgabarackkal.
6. nap
Reggeli
1 db lágy tojás, 1 szelet rozskenyér.
Ebéd
1 adag diétás tejberizs (3 dkg barnarizs, 2,5 dl sovány tej, édesítőszer), 1 kiskanál cukormentes francia baracklekvár.
Vacsora
Egy tányér paradicsom kaporral meghintve, 1 adag párolt csirkemell cukkinivel.
7. nap
Reggeli
1 szelet teljes kiőrlésű pirítós, tonhalkrémmel megkenve, paprika csíkokkal díszítve.
Ebéd
1 sült csirkecomb 20 dkg párolt endíviával, 1 csésze zöldánizs tea.
Vacsora
Olívás makréla citromkarikákkal, 1 fél barnazsemle