Fogyókúra blog - diéta módszerek, ötletek

A blogban fogyókúrás tippek mellett orvosi és egyéb ismertetőt is megtalálsz.Több olyan fogyókúrás módszer létezik, ami hatékony csak kevesen ismerik. Nézd meg a Diéta fórumot, hátha ott kapsz választ!

Oszd meg az IWIW-en és a Facebookon

Megosztás

Keresés a weben

Egyéni keresés

Friss topikok

  • Erzsébet Limpekné: Nekem ebből nem derül ki, hogy protein napon csak húst, vagy csak tojást, vagy csak tejterméket eh... (2015.10.13. 11:48) 90 napos diéta étrend
  • Micimacii: Kedves Facsa001, Én a 90 napos diétát próbáltam/próbálom, nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudo... (2012.05.21. 14:18) Paleo-diéta
  • Triest: Nem vagyok benne biztos, hogy 1 nap alatt 1 kiló zsír lepattan, amihez ugye 7-9000 kalóriát kellen... (2012.05.09. 17:07) Csokoládédiéta
  • Dolus: Ez egész jól hangzik, és van alapja is. Ki fogom próbálni, mert még szeretnék fogyni. Eddig a mozg... (2012.01.25. 20:40) 3 órás diéta
  • Zsuzsu0128: hmm... én azért azt a fél kiló sajtot soknak találom. rengeteg a kalória és a zsír a sajtokban, hi... (2011.06.08. 20:32) Monoton diéta
  • Julllia81: Én szerencsére olyan alkat vagyok, hogy nagyon igaz hogy könnyen szedek fel kilókat, de nagyon ham... (2011.05.27. 17:13) 21 napos fogyókúra
  • zxn: Körülbelül heti 1 kg fogyás az ideális, annál többet nem érdemes fogyni, mert legtöbbször nem lesz... (2011.04.04. 22:06) 21 napos fogyókúra
  • facsa001: @zxn: köszi, valamiért az admin felületen elcsúszott, de most visszaállítottam! (2011.04.04. 21:25) Kalória táblázat - Tápanyag táblázat
  • L. J. Wesley: barátnőm is cukorbetegen diétázott. Ezt a boltot találtam neki, tök jó biocuccaik vannak: biokedve... (2011.02.16. 22:10) Cukorbeteg diéta
  • huvegsos: Sziasztok, Most kezdtem a lugsító kura legegyszerübb változatát a szódabikarbóna kúrát. Itt beszá... (2010.12.13. 21:04) Lúgosító diéta 2

Oldal fordító

Online statisztika 03.01.

Dr. Weil-féle fogyókúra módszer

2011.07.17. 23:05 facsa001

Az amerikai dr. Andrew Weil kidolgozott egy életerőt serkentő programot - nem diétát! -, amelyet ha hat héten át alkalmazunk, nem csak fitté, de karcsúvá is válhatunk.

Dr. Weil, aki a híres Harvard Egyetemen diplomázott, programjában azt tartja a legfontosabbnak, hogy szervezetünk saját energiáit aktivizáljuk. Éppen ezért - sok más orvostól eltérően - nem az "egy kis mozgás, egy kis kalóriacsökkentés" tanácsát ismétli, hanem speciális programja keretében hat héten belül felkészíti szervezetünket a megújulásra.

A másfél hónap alatt minden héten más és más kérdés áll az előtérben. Egyszer a táplálkozáson van a hangsúly, máskor pedig az elektroszmogot kell, amennyire csak lehet, száműzni életünkből. Emellett Weil doktor konkrét táplálkozási tanácsokat is ad. Ugyanakkor szerepet szán a mozgásnak is. De nincs ok ijedtségre. Annak, aki dr. Weil programját követi, nem kell bérletet váltania fitness-szalonokba. Viszont rászokhat a rendszeres sétára.

A doktor programjában előkelő helyen szerepel a vitaminok céltudatos alkalmazása is. Aki tisztában van azzal, hogy a C-vitamin nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem nagyobb adagokban alkalmazva a test zsírháztartását is jelentősen befolyásolja, az felismeri a Weil-program titkát is.

Éppen ezért alapvetően fontos, hogy különösen a vitaminok terén szigorúan betartsuk az előírásokat, még akkor is, ha ennek érdekében vásárolnunk kell néhány készítményt. Ez a kiadás azonban megéri, mert éppen ezek adnak majd erőt ahhoz, hogy szervezetünk teljes mértékig kibontakoztassa gyógyító kapacitását.

ELSŐ HÉT

- Központi téma
Helyettesítse a háztartásában használt valamennyi olajat tiszta olívaolajjal. Tartózkodjék a szilárd zsiradékokat tartalmazó élelmiszerektől, így például a margarintól, a kész kekszektől. Ne vásároljon mesterséges színezőt és édesítőt tartalmazó termékeket.
- Táplálkozás
Fogyasszon a héten kétszer friss brokkolit, és legalább kétszer halat is. Az omega-3 zsírsavháztartása feltöltése érdekében három alkalommal készítsen müzlit aranybarna lenmaggal.
- Kiegészítő táplálékok
Naponta két-három alkalommal vegyen be egy-két gramm C-vitamint. Ez nagy mennyiség, de nincs ok aggodalomra: a fölösleg eltávozik a testből.
- Mozgás
A héten sétáljon öt alkalommal 10-10 percet. Ez csak kiegészítés, ha ön egyébként már sportol. Figyelje meg a légzését naponta öt percen át.
- Pszichotréning
Szerezzen magának mindennap egy kis örömet: vásároljon virágot, esetleg egy jó CD-t, vagy olyan könyvet, amit már régóta el szeretett volna olvasni. Gondoljon arra is, milyen kríziseket sikerült már legyűrnie élete során.

 

MÁSODIK HÉT

- Központi téma
Állapítsa meg, mit és mennyit iszik valójában. Próbálja meg 2,5 literre emelni napi folyadékbevitelét. Igyon szénsavmentes ásványvizet vagy tisztított csapvizet.
- Táplálkozás
Fogyasszon a hét során három alkalommal lenmagos müzlit, egy alkalommal friss brokkolit, halat, valamint két ízben szóját (például tofu). A kávét következetesen helyettesítse zöldteával.
- Kiegészítő táplálékok
Fogyasszon naponta reggelire 25 000 NE (nemzetközi egység) béta-karotint, lehetőleg némi zsiradékkal, például vajas Abonettel, vagy más, őrleményből készült extrudált kenyérrel.
- Mozgás
Emelje a napi séta időtartamát 15 percre. Naponta legalább egyszer 5 percen át figyelje meg a légzését. Ez idő alatt lélegezzék lehetőleg egyenletesen.
- Pszichotréning
Emlékezzék napjában legalább egyszer arra, hogy teste milyen sokszor és milyen kiválóan állta a sarat a válságok leküzdésekor. Gondolkodjon el azon is, szervezete milyen mértékben képes az öngyógyításra.
 


HARMADIK HÉT

- Központi téma
Próbálja meg a minimumra szorítani az életét átható elektroszmogot. Csökkentett adag tévézés, semmi mobiltelefon, az elektromos ágymelegítő és a rádióébresztő is száműzetésben.
- Táplálkozás
Amilyen gyakran csak lehet, egyen friss gyümölcsöt és zöldséget, az évszaknak megfelelően spárgát, káposztát, almát stb.
- Kiegészítő táplálékok
A fő étkezéskor fogyasszon napi 4-800 NE E-vitamint, valamint 2-300 mikrogramm szelént. A szelént nem szabad túladagolni!
- Mozgás
Növelje a sétái időtartamát ötször 20 percre. Séták előtt végezzen könnyű nyújtózkodó, nyújtó mozgást.
- Pszichotréning
Keressen egy jó könyvesboltot, ahol bőséges a választék a vallás, a spiritualitás és a pozitív gondolkodás témakörében. Vásárolja meg és olvassa el az önnek spontán megtetsző könyvet. Találkozzon a hét folyamán olyan barátaival, ismerőseivel, akiknek a társaságában jól szokta érezni magát.

 

NEGYEDIK HÉT
 

- Központi téma
Vizsgálja át matracát, ágyát, hálószobáját olyan szemmel, talál-e bármit, ami zavarhatja vagy akadályozhatja az alvását. Kíséreljen meg minél több zavaró körülményt felszámolni.
- Táplálkozás
Vásároljon két nagy fej fokhagymát, és használja is ezeket minél gyakrabban, valamennyi étkezésnél. Időnként tartson gyümölcsnapot, ilyenkor kizárólag gyümölcsöt egyen és ásványvizet igyon, és hús helyett fogyasszon legalább kétszer halat és egyszer szóját, például tofut.
- Kiegészítő táplálék
Vegyen be naponta kétszer-háromszor (por formájában) 1-2 gramm C-vitamint. Jelentős mennyiségről van ugyan szó, de nincs ok aggodalomra, mert a fölösleg kiválasztódik és eltávozik a szervezetből.
- Mozgás
Növelje a séta időtartamát napi 35 percre. Figyelje meg legalább napjában egyszer 5 percig a légzését. Lehetőleg lélegezzen könnyedén.
- Pszichotréning
Két napig következetesen mondjon le az újságok, a rádió és a tévé híreiről. Az ily módon felszabaduló időt fordítsa kedvenc könyvének olvasására.

 

ÖTÖDIK HÉT

- Központi téma
Keressen a környéken egy szaunát és egy gőzfürdőt, amit rendszeresen látogathat. Ezen a héten háromszor 15 percig szaunázzon.
- Táplálkozás
A hét két napján csak friss gyümölcsöt fogyasszon. Lenmagos müzlit egy, halat két alkalommal ajánlunk.
- Kiegészítő táplálék
Reggelire mindennap 25 000 NE béta-karotint egyen, lehetőleg némi zsiradékkal (például vajas Abonett).
- Mozgás
Ezen a héten is esedékes a séta: napi 35 perc. Újból figyelje meg légzését naponta 5 percen át. Próbáljon könnyen lélegezni.
- Pszichotréning
Három napon át fordítson hátat a tévé, a rádió és az újságok híreinek. A felszabaduló időben hallgasson olyan zenét, ami megragadja, inspirálja. Újból válasszon magának ajándékot, például virágot, hanglemezt, könyvet.

 

HATODIK HÉT

- Központi téma
Vásároljon ginszeng tartalmú készítményt. Használja ezt a tonizáló szert mostantól fogva időszakosan kúraszerűen, hiszen ezzel elősegíti, hogy szervezete a program lefutását követően is életerős maradjon.
- Táplálkozás
A hét valamelyik napján koplaljon: fogyasszon hígított gyümölcslevet, zöldségfőzetet, gyógyteát. Visszanyert karcsúságának megőrzése érdekében ezentúl minden héten egyszer koplaljon.
- Kiegészítő táplálék
Szerezzen be egy jó természetes multivitamin-készítményt, amit 6 hétig naponta szed, nehogy a tárolt tartalékai ismét lecsökkenjenek.
- Mozgás
Ezen a héten is ötszöri 35 perces sétát ajánlunk. Ezt a penzumot élete végéig indokolt fenntartania.
- Pszichotréning
Olvassa tovább kedvenc könyvét, fordítson időt zenehallgatásra, barátaival való találkozásra. Barátság-öröm-lazítás egyet jelentenek: egészség. Sok sikert!

 

Mintaétrend

1. nap

Reggeli: egy bögre epres zabkása, kalciummal dúsított narancslé.
Ebéd: egy bögre sütőtökkrémleves, 15 dkg zöldfűszeres lazac ecetes fejes salátával.
Vacsora: egy bögre zöldséges kuszkusz.
Nassolnivaló: néhány kocka étcsokoládé.

Fontos!
Az adagok kiméréséhez használj 2 dl-es bögrét. A diétát várandós és szoptatós kismamák, tinédzserek, valamint daganatos és emésztőszervi megbetegedésben szenvedők nem alkalmazhatják. Mielőtt elkezdenéd a diétát, kérd ki háziorvosod véleményét.

2. nap

Reggeli: egy bögre kukoricapehely szójatejjel, zöld tea.
Ebéd: 10 dkg almás csirkesült, uborkasaláta.
Vacsora: indiai fokhagymás tofu barna rizzsel.
Nassolnivaló: mandula.

3. nap

Reggeli: egy bögre lenmagos müzli szójatejjel, zöld tea.
Ebéd: egy bögre zabpelyhes rakott brokkoli.
Vacsora: egy bögre tonhalsaláta.
Nassolnivaló: áfonya.

Szólj hozzá!

Címkék: orvos vitamin rövid diéta tudományos diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazas.blog.hu/api/trackback/id/tr273075580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása